8/8/15

Imatges del satèl·lit Sentinel-1 de l'Agència Espacial Europea (ESA)

El satèl·lit Sentinel-1 pertany a l'Agència Espacial Europea (ESA) dins el programa Copernicus. El satèl·lit disposa d'un sensor radar d'obertura sintètica (SAR) i fou enlairat dia 3 d'abril de 2014, amb un coet Rus Soyuz, des de la Guaiana Francesa.

Els sensors radar són un complement als sensors que treballen dins l'espectre solar. Un avantatge és la seva capacitat per adquirir imatges tant de dia com de nit així com amb independència de la presència o absència de niguls, ja que la freqüència en la que treballen permet "atravessar-los".

El processament d'imatges de sensors SAR requereix una tècnica distinta al d'imatges captades per sensors dins l'espectre solar com el sensor OLI del Landsat-8 o el MODIS de les Plataformes TERRA i AQUA.

Una d'aquestes tècniques és la interferometria, a partir de la comparativa de dues imatges radar d'una mateixa àrea i en dates diferents. Aquesta tècnica permet observar, de forma precisa, els moviments que ha fet el terreny -una informació especialment útil en el cas dels terratrèmols. En el següent enllaç es poden veure unes imatges del Sentinel-1 amb el moviment provocat pel terratrèmol del passat mes d'abril al Nepal.



Per acabar, aquí vos deix unes imatges adquirides pel Sentinel-1 el passat dia 29 de juliol (imatges 1-8) i de dia 17 de febrer (imatges 9-15) sobre una part de les Illes Balears. Les imatges de dia 17 de febrer i incorporen una correcció geomètrica amb un model digital d'elevacions.


Imatge 1
Imatge 2

Imatge 3

Imatge 4

Imatge 5

Imatge 6


Imatge 7

Imatge 8

Imatge 9

Imatge 10

Imatge 11

Imatge 12

Imatge 13

Imatge 14



Imatge 15


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada