27/6/15

Imatges d'alta resolució espacial. El satèl·lit OrbView-3

El satèl·lit OrbView-3 capturava imatges d'alta resolució espacial: multiespectrals de 4m i pancromàtiques d'1 m. La dallada de les passades era de 8 km. El satèl·lit tenia la seva òrbita a 470 km d'altitud i va deixar de ser operatiu el mes de març de 2007.

Les imatges multiespectrals disposen de 4 canals: infraroig proper, vermell, verd i blau amb les que es pot dur a terme una anàlisi d'aspectes físics del territori com per exemple la vegetació. La banda pancromàtica, amb 1 m de resolució espacial, permet visualitzar i cartografiar cases, cotxes etc.

Es presenten una sèrie de composicions a partir d'una imatge multiespectral de dia 13-08-2005. Algunes imatges en color natural i altres en NIR-R-G on el color vermell ens identifica la presència de vegetació vigorosa.

Es poden observar els conreus de reguiu de sa Marjal, o el canyet de s'Albufera. També la manca d'estrat arbori a la vessant nord del puig de Sant Martí -molt castigat pels incendis- o el bosc de ribera i l'alzinar -amb un vermell més intens que els pinars.

Ben segur que si observau amb deteniment trobareu altres elements interessants.

Si voleu conèixer més detalls del satèl·lit OrbView-3 podeu accedir a l'enllaç

https://directory.eoportal.org/web/eoportal/satellite-missions/o/orbview-3













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada