3/6/15

Augmentant la resolució espacial d'imatges del satèl·lit Landsat

El sensor Operational Land Imager (OLI) del satèl·lit Landsat 8 captura imatges a diferents bandes de l'espectre visible i de l'infraroig i ho fa amb una resolució espacial de 30 m. Una de les bandes (pancromàtica) té una millor resolució espacial, de 15 m per píxel.

Aquesta banda pancromàtica ens aporta una imatge amb molt de detall però en escala de grisos mentre que la resta de bandes del visible i de l'infraroig - de forma individual o combinades - ens ofereixen informació que ens permetrà discriminar diferents variables físiques i biogeogràfiques. Per exemple, una combinació RGB de les bandes de l'infraroig proper, vermell i verd permet destacar, en color vermell intens, la presència de vegetació esponerosa.

Gaudir de la millor resolució espacial de la banda pancromàtica a la vegada que disposar de la informació que ens aporten la resta de bandes del visible i de l'infraroig és -en certa manera- possible. Es tracta d'un procés en el que la banda pancromàtica és utilitzada com a filtre -un sedàs- per la resta de bandes.

Aquest procés millora la resolució espacial de les imatges i a l'anàlisi visual es poden veure més detalls. En tot cas, els valors dels píxels es veuran modificats i això cal tenir-ho en compte en cas de continuar amb una anàlisi digital de les imatges.

Adjunt una sèrie de retalls de Mallorca a partir d'una imatge de dia 02/06/2015 i que ha estat sotmesa a aquest procés de millora de resolució espacial. El resultat és força interessant, considerant que el Landsat té la seva òrbita a 705 km d'altitud.



 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada